Op beide locaties beschikken we over twee modern uitgeruste spreekkamers. In de spreekkamer bespreken we hoe het gaat met uw huisdier. De dierenarts voert een lichamelijk onderzoek uit en neemt de anamnese af. Naast de dierenarts in spreekkamer treft u bijna altijd een assistente. De assistente zorgt ervoor dat de patiëntenkaarten up to date zijn en assisteert de dierenarts waar nodig.

Wij houden graag de operatiekamer zo schoon mogelijk. Daarom maken wij uw dier, klaar voor operatie, voor in de voorbereidingsruimte.

Narcose
Na een lichamelijk onderzoek, en eventueel een bloedonderzoek, berekent de dierenarts de narcose voor uw huisdier.
– Bij een hond dienen we via een braunule, in de ader van de voorpoot de narcose toe. Uw hond valt vrijwel direct in slaap.
– Bij een kat prikken we meestal de narcose in de bilspier. Uw kat valt binnen enkele minuten in slaap.
– Bij een konijn dienen we de narcose toe via een ader in het oor. Uw konijn valt vrijwel direct in slaap.

Voorbereiden
We scheren het operatiegebied. Dieren houden hun ogen open tijdens de narcose. Daarom druppelen we de ogen met kunsttranen om de ogen te beschermen.

Intuberen:
Wanneer uw dier in slaap is gebracht, brengen we bij uw huisdier een speciaal buisje in de luchtpijp aan. Hierdoor blijft de ademweg vrij tijdens de ingreep. Uw dier wordt aan een monitor gelegd. Hier kunnen wij de ademhaling, hartslag en het zuurstofgehalte in het bloed monitoren.

Gasanesthesie
Tijdens de operatie maken we gebruik van gasanesthesie. We gebruiken dus narcosegas om uw dier in slaap te houden. Gasnarcose is nauwkeurig te regelen. Bovendien krijgt uw dier ook extra zuurstof toegediend. Dit verlaagt het narcoserisico.

Dierenartsenpraktijk Zwolle Zwartewaterland beschikt op beide locaties over een uitgebreide operatiekamers met gasnarcose en bewakingsmonitoren. Bij iedere operatie is naast de dierenarts een assistente aanwezig, die de patiënt in de gaten houdt.

Wanneer de operatie klaar is, wordt uw dier naar de recovery gebracht. Hier kan uw dier rustig wakker worden.
We beschikken over 2 recovery’s per vestiging:

  • Recovery voor katten, konijnen en knaagdieren
  • Recovery voor honden

De assistente houdt uw dier goed in de gaten en neemt regelmatig de temperatuur van uw dier op. Wanneer uw dier weer goed wakker is, en zelfstandig kan lopen, mag uw dier weer naar huis. Van de assistente krijgt u per mail een nazorgbrief. In de nazorgbrief staat beschreven waar u thuis op kunt letten.

Op onze locatie in Zwolle hebben we een speciale euthanasiekamer.
Deze kamer hebben we huiselijk ingericht. U kunt hier rustig afscheid nemen van uw dier.
Via de zijkant kunt u de praktijk verlaten. Hierdoor hoeft u niet door de volle wachtkamer.

Op onze locatie in Hasselt beschikken we niet over een euthanasiekamer. Wel proberen we uiteraard het afscheid van uw dier zo rustig mogelijk voor u te laten verlopen.

Uw dieren

In de juiste handen

Ons team van gemotiveerde dierenartsen en paraveterinairen staat altijd voor u klaar. Wij zijn een modern ingerichte eerstelijns dierenartspraktijk die zich richt op de behandeling van honden, katten, konijnen, knaagdieren en reptielen. We hechten veel waarde aan een goede verstandhouding met uw dier en u als klant.