Kleine huisdieren – Konijn

Konijn

Konijnen zijn intelligente huisdieren die net als alle andere huisdieren de juiste zorg en aandacht nodig hebben. Dierenartsenpraktijk Zwolle Zwartewaterland helpt u hier graag bij. Om uw konijn in goede gezondheid te houden heeft uw konijn voldoende verzorging en aandacht nodig, zoals speelmogelijkheden, beweging en opvoeding.

 

Afspraak maken

blank

Geen Knaagdier

Een konijn is in tegenstelling tot wat sommige mensen denken, geen knaagdier. Het konijn behoort tot de familie van de haasachtigen. De haasachtigen hebben achter de boven snijtanden nog twee kleine stifttanden staan. Knaagdieren hebben deze tanden niet.

Sociale dieren

Konijnen zijn sociale dieren en leven liever in gezelschap van minimaal 1 ander konijn. De beste combinatie is een gesteriliseerd vrouwtje (voedster) met een gecastreerd mannetje (ram). Konijnen houden elkaar actief en zoeken steun bij elkaar wanneer ze angstig zijn.

Diagnostiek

Om tot een diagnose te komen zal er, nadat er in de spreekkamer een lichamelijk onderzoek is uitgevoerd, soms nog aanvullend onderzoek nodig zijn. Dierenartsenpraktijk Zwolle Zwartewaterland beschikt over moderne apparatuur om tot de juiste diagnose te komen:

Bloedonderzoek
Urineonderzoek
Ontlastingsonderzoek
Bacteriologisch onderzoek
Röntgenonderzoek
Echografie

Jaarlijkse controles

Bij Dierenartsenpraktijk Zwolle Zwartewaterland bent u altijd welkom voor advies. Ook raden wij u aan om minimaal elk jaar op controle te komen, om uw konijn te laten vaccineren, en om eventuele ziekten of aandoeningen vroegtijdig op te sporen en te kunnen behandelen.

blank

Is uw konijn ziek?

Is uw konijn ziek of twijfelt u hieraan? Of heeft u een spoedgeval? Neem dan gerust contact met ons op via 038 477 1951 of plan online uw afspraak in.

Bel ons Afspraak maken

Uw dieren

In de juiste handen

Ons team van gemotiveerde dierenartsen en paraveterinairen staat altijd voor u klaar. Wij zijn een modern ingerichte eerstelijns dierenartspraktijk die zich richt op de behandeling van honden, katten, konijnen, knaagdieren en reptielen. We hechten veel waarde aan een goede verstandhouding met uw dier en u als klant.