Kleine huisdieren – Knaagdier

Knaagdier

De meest populaire knaagdieren in Nederland zijn de cavia en de rat. Houd ze bij voorkeur met zijn tweetjes, dan zijn ze het gelukkigst. Door goede verzorging en voeding kunnen ze een zeer hoge leeftijd bereiken in goede gezondheid. Maar net als ieder ander huisdier kunnen ook knaagdieren ziek worden. Bij ons is uw cavia, hamster, muis, rat of ander knaagdier in goede handen.

 

Afspraak maken

Bezoek aan de dierenarts

Voor de meeste knaagdieren is een bezoek aan de dierenarts erg spannend. Om het voor uw knaagdier zo aangenaam mogelijk te maken:
– Werken we op afspraak
– Laten we uw knaagdier, indien mogelijk, in het reismandje zitten tijdens het onderzoek

Advies

Onze assistentes geven u graag advies over het ontwormen en het bestrijden van vlooien en teken, voeding en lichaamsbeweging.

Diagnostiek

Om tot een diagnose te komen zal er, nadat er in de spreekkamer een lichamelijk onderzoek is uitgevoerd, soms nog aanvullend onderzoek nodig zijn. Dierenartsenpraktijk Zwolle Zwartewaterland beschikt over moderne apparatuur om tot de juiste diagnose te komen:

Bloedonderzoek
Urineonderzoek
Ontlastingsonderzoek
Bacteriologisch onderzoek
Röntgenonderzoek
Echografie

Is uw knaagdier ziek?

Is uw knaagdier ziek of twijfelt u hieraan? Of heeft u een spoedgeval? Neem dan gerust contact met ons op via 038 477 1951 of plan online uw afspraak in.

Bel ons Afspraak maken

Uw dieren

In de juiste handen

Ons team van gemotiveerde dierenartsen en paraveterinairen staat altijd voor u klaar. Wij zijn een modern ingerichte eerstelijns dierenartspraktijk die zich richt op de behandeling van honden, katten, konijnen, knaagdieren en reptielen. We hechten veel waarde aan een goede verstandhouding met uw dier en u als klant.