Kleine huisdieren – Kat

Kat

De kat is een enorm populair huisdier. Ruim een kwart van de huishoudens in Nederland heeft een of meerdere katten in huis. Om uw kat in goede gezondheid te houden heeft uw kat de juiste verzorging en aandacht nodig. Wij helpen u hier graag bij.

 

Afspraak maken

blank

Jaarlijkse controles

Bij Dierenartsenpraktijk Zwolle Zwartewaterland bent u altijd welkom voor advies. Wij raden u aan om minimaal elk jaar op controle te komen, om uw kat te laten vaccineren maar ook om eventuele ziekten of aandoeningen vroegtijdig op te sporen en te kunnen behandelen.

De oudere kat

Wanneer een kat 9 jaar oud is spreken we van een senior kat. Het valt u dan mogelijk op dat uw kat minder snel beweegt, meer slaapt en minder soepel beweegt. Het zou ook kunnen dat het u is opgevallen dat de kat grijze snorharen en ook een paar grijze wimpers heeft gekregen. Dit zijn allemaal tekenen dat uw kat een dagje ouder wordt. Ouder en wijzer natuurlijk. Helaas is de kans op aandoeningen bij uw senior kat groter, zelfs als u nauwelijks veranderingen in het gedrag van uw kat  ziet.De levensfase van extra aandacht is aangebroken. U als dierenigenaar heeft zelf een extra belangrijke rol in deze levensfase van uw senior kat.

Katvriendelijk

Katvriendelijkheid is erg belangrijk, hoe wordt uw kat benaderd? Onze dierenartsen en assistentes zijn getraind op het katvriendelijk benaderen, om gaan, vasthouden van de kat. Wij nemen graag de tijd, zodat uw kat eerst kan wennen aan de omgeving en aan ons, voordat wij uw kat gaan behandelen.

Stress verminderen in de wachtkamer

De praktijk speelt een belangrijke rol hierin. Zo is er in de wachtkamer ook rekening gehouden met uw kat, om tijdens het wachten stress te verminderen. De wachtkamer is voorzien van een apart gedeelte waar u plaats kunt nemen met uw kat.

Stress verminderen in de spreekkamer

Onze spreekkamers zijn voorzien van een feliway verdamper. Deze verdamper verspreidt rustgevende feromonen. Met veel geduld en vriendelijkheid voeren wij de behandeling uit bij uw kat.

Diagnostiek

Om tot een diagnose te komen zal er, nadat er in de spreekkamer een uitgebreid lichamelijk onderzoek is uitgevoerd, soms nog aanvullend onderzoek nodig zijn. Dierenartsenpraktijk Zwolle Zwartewaterland beschikt over moderne apparatuur om tot de juiste diagnose te komen:

Bloedonderzoek
Urineonderzoek
Ontlastingsonderzoek
– Bloeddrukmeting
Bacteriologisch onderzoek
Röntgenonderzoek
Echografie

blank

Advies

Onze assistentes geven u graag advies over het ontwormen en het bestrijden van vlooien en teken, voeding en lichaamsbeweging.

Is uw kat ziek?

Is uw kat ziek of twijfelt u hieraan? Of heeft u een spoedgeval? Neem dan contact met ons op via 038 477 1951 of plan online uw afspraak in.

Bel ons Afspraak maken

Uw dieren

In de juiste handen

Ons team van gemotiveerde dierenartsen en paraveterinairen staat altijd voor u klaar. Wij zijn een modern ingerichte eerstelijns dierenartspraktijk die zich richt op de behandeling van honden, katten, konijnen, knaagdieren en reptielen. We hechten veel waarde aan een goede verstandhouding met uw dier en u als klant.