Uiergezondheid

 

Afspraak maken

blank
blank

Mestonderzoek paard

U kunt mestmonsters van uw paard bij ons aan de balie afgeven. Voor monsters die voor 12 uur gebracht worden ontvangt u dezelfde dag de uitslag. Voor monsters die na 12 uur ingeleverd worden kunnen we niet garanderen dat u dezelfde dag de uitslag ontvangt.

Om resistentie te voorkomen geven wij alleen antiwormmiddelen mee na een mestonderzoek. Tijdens een mestonderzoek tellen wij het aantal en het soort wormeieren. En we kijken of er veel zand aanwezig is. Hierdoor kunnen we gericht behandelen.

blank

Bacteriologisch onderzoek melk

Bij Dierenartsenpraktijk Zwolle Zwartewaterland is het mogelijk om bacteriologisch onderzoek van de melk te laten uitvoeren. U kunt de melk in een schoon melkbuisje bij ons aan de balie inleveren. Bij voorkeur is de melk even in de vriezer geweest. U heeft doorgaans na 24 uur de uitslag over de verwekker van de mastitis. Na 48 uur heeft u de uitslag van de gevoeligheid van de kiem.

blank

Celgetal meting

We beschikken over een celgetal apparaat. Binnen een paar minuten heeft u de uitslag van het aantal cellen in de melk. Indien het celgetal verhoogd is, is het mogelijk om een bacteriologisch onderzoek te laten uitvoeren.

blank

Delvotest

Doormiddel van een delvotest kunnen we aantonen of er nog antibiotica in de melk aanwezig is. Door de melk te testen is na te gaan of de melk na een antibioticabehandeling geleverd mag worden. De test moet 3 uur en 15 minuten in staan voordat we een uitslag hebben. Monsters die voor 13.30 uur worden ingeleverd worden dezelfde dag nog ingezet. U heeft aan het einde van de dag de uitslag.

Uw dieren

In de juiste handen

Ons team van gedreven dierenartsen en paraveterinairen staat altijd voor u klaar. Samen met u proberen wij uw veestapel zo gezond mogelijk te houden.